top of page

Tallbit i Skåne


Vissa år kan norrlandsarten tallbit söka sig lite längre söderut i Sverige. Det är sällsynt att dom når ända ner till Skåne, men efter helgen rapporter om flockar i Småland hittades de första tallbitarna i Skåne idag. Vid lunch gav jag mig upp till Fjälkinge, där fanns en ganska stor flock med minst tio fåglar troligen betydligt fler.

Under dagen kom senare rapporter om fynd både i Lund, Lomma och Falsterbo. Även om det kunde kännas onödigt att köra ända till Fjälkinge, så tror jag fotomöjligheterna var bäst där och att det var ett bra val.

Under norrlandsresan förra sommaren lyckades jag inte hitta några, så det kändes riktigt bra att få se denna speciella art nu. Detta blev min art nummer 359 i Sverige.

#Tallbit

36 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page