top of page

Djurbilder från Florida


Under min fågelresa till Florida i månadsskiftet november och december fick jag även chansen att fotografera olika djur. Alligatorerna fanns lite överallt och jag tyckte det var lite märkligt att rekommendationen på flera ställen var att man inte skulle gå närmare än fem meter.

En riktig höjdpunkt var när jag först hittade en niobandad bälta som grävde i gräset längs vägen och det var verkligen en fin upplevelse att se detta märkliga djur. En kort stund senare dök plötsligt upp en rödlo. Troligen var det ett ungdjur eftersom den inte var speciellt kraftigt byggd.

I förväg hade jag planerat en besök till Blue Spring State Park för att titta på lamantinerna, en sorts sjöko som njuter i varma vatten. Eftersom det var ganska kallt var det flera hundra av dessa livsnjutare som sökt sig in i dessa varma vatten.


28 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page