top of page

Avancemang i Svenska cupen

Båda lagen saknade en hel del av de ordinarie spelarna när Torns IF och BK Olympic skulle göra upp om en plats i nästa omgång av Svenska cupen. Torn visade sig vara klart starkare och tog ledningen tidigt. Med tanke på alla Torns chanser borde matchen varit avgjord redan efter första halvlek. Halvvägs in i andra halvlek kom 2-0 och sedan höll dom undan, men det kom ett väldigt sent reducering.


Båda lagen var besvikna över att fotbollsförbundet inte kunnat tillmötesgå önskemålet att lägga matchen några veckor senare. Lagen fick fylla på med semestervikarier när många av de ordinarie spelarna inte var tillgängliga. Det blev snabbt tydligt att Torn hade en större andel spelare tillgängliga från seniortruppen. De förde matchen och efter tio minuter slog Casper Burehed ett hårt skott i insidan av stolpen och fick bollen i retur ute på kanten. Hans inlägg fångades upp av Måns Hofvander som med ett välplacerat skott gav Torn ledningen med 1-0. Trots flera bra chanser för Torn blev det inte fler mål för halvtid, men det var också tidvis väldigt lågt tempo och Olympic fick chansen att jobba sig in i matchen. Andra halvlek fortsatte i samma stil med bra chanser framåt för Torn. Halvvägs in i halvleken slog Osama Khattab ett inlägg till Casper som åter träffade stolpen, men kunde slå in returen. Med en tvåmålsledning kändes det mer betryggande. Känslan var dock att man mest ville spela av matchen och åter kunde Olympic lyfta sig och avslutade matchen bra. På stopptid kom också reduceringen, men då var det i princip ingen tid kvar.

Matchen präglades av periodvis väldigt lågt tempo. Segern var rättvis och Torn hade klart bäst chanser med både stolpträffar och missade friläge. Olympic höll sig kvar i matchenlänge mycket tack vare ett flertal fina ingripande av deras målvakt. Nu väntar en nästa omgång i månadsskiftet augusti och september med motstånd från Allsvenskan eller Superettan på menyn.196 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page