Bortaseger mot Tvååker

Utdelningen i bortamatcherna har varit mager denna säsong, så det var verkligen glädjande att Torns IF kunde åka hemåt med tre poäng efter att ha besegrat Tvååkers IF. Segern kom efter en stark vändning i andra halvlek från underläge.

Med sju lag samlade inom två poäng på placeringarna bakom Torn kunde utfallet av dagens matcher ge stora omkastningar i tabellens mittskikt. Under första halvlek var det Torn som skapade några riktigt bra chanserna medan Tvååker inte fick till några skarpa avslut. Annat var det i början av andra halvlek där hemmalaget fick några riktigt bra läge, som Torn ändå lyckades avvärja. Efter en timmes spel gick Tobias Karlsson lite väl hårt åt en anfallare tyckte domaren och blåste straff. Torns målvakt Svante Hildeman räddade straffen, men lämnade en retur som straffläggaren snabbt var framme och tryckte i mål.

Det blev tändvätska för Torn som lyfte sitt spel rejält och satte hård press på motståndarna. Bara fem minuter senare gjorde Noor Zadran ett underbart inlägg från vänsterkanten till Dardan Mustafa som nickade bollen i mål. Ytterligare tio minuter senare tog sig Dardan fram från kanten och hans skott styrdes undan av målvakten. Det hamnade dock hos Noor som efter en liten förflyttning drog iväg ett skott. Målvakten fick händer på bollen, men den letade sig in i mål ändå. Under slutskedet pressade Tvååker hårt framåt och på stopptid hade dom ett riktigt farligt friläge. Glädje var stor när domaren blåste av match och första segern på bortaplan var säkrad.

Tack vare dagens seger behåller Torn sin fjärdeplats i tabellen. Extra roligt var att segerglädjen delades av den förre Tornsspelare Astrit Seljmani, som numera spelar i Allsvenskan. På lördag spelas sista matchen före sommaruppehållet, då Landskrona BoIS kommer på besök till Tornvallen.


125 visningar

Senaste inlägg

Visa alla