top of page

Cupdramatik mot Trelleborg

Segern var riktigt nära för Torns IF i andra omgången av Svenska cupen och Trelleborgs FF var i en rejäl brygga under förlängningen. Gästerna smet dock ur greppet och vände underläget till seger med två snabba mål i slutminuterna. Bittert slut på en annars mycket stark insats av Torn.

Det var åttonde gången Torn nådde till andra omgången i Svenska cupen och även om det var nära att ta sig vidare till gruppspelet, så gick det inte denna gången heller. Det blev en tuff inledning när Trelleborg tog ledningen redan efter sju minuters spel. Torn kom igen och spelade bra även om det inte blev så många skarpa avslut. I andra halvlek fortsatte Torn hålla upp spelet och skapade mer framåt och lyckades också försvara sig bra när gäster anföll. Intensiteten i anfallen blev betydligt högre och allt bättre målchanser för att nå en kvittering. När tiden höll på att rinna ut slog den nyinbytte Aron Már Brynjarsson ett långt inlägg till bortre delen av straffområdet som nådde Dino Mesic och han kunde placera bollen i mål. Därmed blev gick matchen till förlängning.

Den första förlängningskvarten dominerades av Torn med ett väldigt offensivt spel. Efter drygt tio minuter fångade Dino upp ett uppspel och passade ut till Rebin Asaad som fick en bra fri yta att löpa på. Han drog förbi en anstormande försvarare och placerade bollen snyggt intill stolpen. I den andra förlängningskvarten inriktade sig Torn på att försvara ledningen och hamnade under hård press. Med fem minuter kvar blev Dylan Kosik Sulaiman framspelad till ett friläge till höger om målet. Hans stenhårda skott gick sidan om målvakten, men träffade stolpen. Till slut gav gästernas press resultat och kvitteringen kom efter en snygg skarv till Fatawu Safiu som satte avslutet. Än värre blev det bara en dryg minut senare när en Mattias Håkansson lyckades ta sig förbi båda backarna lite turligt och trots att Svante Hildeman var på den gick den ändå in i mål. Torn gjorde en bra insats i stort sett hela matchen och periodvis dominerade dom spelet. Naturligtvis blytungt att få en sån här avslutning på matchen. Nu är det serien som gäller och redan på lördag är dags för bortamatch mot Qviding.


71 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page