top of page

Cupförlust mot IFK Göteborg

Allsvenska IFK Göteborg besökte Stångby igår för att spela Svenska cupen mot Torns IF. Klubben bjöd upp till ett fantastiskt evenemang och belönades med ett publikrekord på 1843 åskådare. Torn stod upp bra under matchen, men som väntat var IFK Göteborg starkast och vann till slut med 3-0.


För nionde gången kvalificerade sig Torn till andra omgången av Svenska Cupen och andra gången man lottades mot ett allsvenskt lag. Märkligt nog blev det IFK Göteborg även denna gång. Skillnaden mot mötet 2018 var att matchen kunde avgöras hemma i Stångby på Tornvallen. Massor av förberedelser i föreningen gjorde att matchen fick en mycket fin inramning.


Matchen inleddes lite trevande från båda lagen innan Torn började etablera ett bra spel och hade periodvis ett bra tryck i anfallsspelet. Främsta chansen hade Noah Christoffersson med ett bra skott som målvakten kunde avvärja med visst besvär. Torn höll i pressen bra, men IFK Göteborg gjorde sina framryckningar. Efter dryg 20 minuter fick dom ett omställningsläge som Eman Markovic förvaltade bra och kunde sätta ett ledningsmål. Resultatet stod sig halvleken ut och Torn kunde känna sig rätt nöjda med insatsen.


Andra halvlek fick en mardrömsstart då ett långt uppspel från egen planhalva stoppades av en framrusande motståndare. Det skapade ett friläge som Oliver Lindstedt rusade ut på och drog med sig anfallaren. Den efterföljande straffen sattes säkert i mål av Emil Salomonsson. Med en tvåmålsledning tappade matchen lite tempo, men Torn ryckte upp emellanåt och hade flera bra chanser. Avgörande kom med en dryg kvart kvar då Markovic gjorde sitt andra mål för dagen.


Totalt en bra insats och en tydlig indikering att man kan tampas med starka allsvenska spelare. Nu väntar seriespel igen och om en dryg vecka är det dags igen för en högintressant match, där det står ett derby mot Lunds BK på menyn.
265 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page