top of page

Delad poäng mot Oddevold

Med bra försvarsspel och ett utmärkt målvaktspel fick Torns IF med sig en poäng mot serietrean Oddevold. I början av andra halvlek hamnade Torn i underläge, men lyckades utjämna till 1-1.

Gästande Oddevold är tillbaka i Ettan med ett starkt lag efter en säsong i division 2. På sin tredjeplats har dom fortfarande chansen att ta kvalplatsen till Superettan. En seger skulle naturligtvis öka chanserna, så gästerna hade mycket att spela för. Sju raka matcher utan något insläppt mål visade på ett svårforcerat försvar. Torn fick jobba hårt från start mot ett välspelande Oddevold, som också hade ett visst övertag. Deras bästa chans kom i slutat av halvleken, men stoppades av Oliver Lindstedt med en fin benparad. I slutminuten hade Torn också en riktigt fin chans när Oddevolds målvakt med viss möda tippade Osama Khattabs skott över ribban. Totalt sett var det ändå ett övertag för Oddevold i den första halvlek som blev mållös.

Knappt tio minuter in i andra halvlek tog sig Oddevold fram längs kortlinjen och inspelet snett bakåt trycktes in i mål av Elliot Stroud. Det blev en intensiv period med tjugo minuter kvar av matchen. Först fick Noah Christoffersson ett läge där han petade bollen över målvakten. Bollen var på väg in i mål, men en alert försvarade lyckades sparka bort den på mållinjen. Direkt efter fick Oddevold ett friläge som Oliver avstyrde. Ytterligare någon minut senare anföll Torn igen och Adam Olofsson fångade upp ett inlägg i straffområdet. Han spelade bollen bakåt till Noah som stegade in mot straffområde och målvakten var på skottet men den gick in. Därefter blev det en anstormning av Oddevold och Torn försvarade sig väl. Framför allt gjorde Oliver en mycket fin insats i målet med flera fina räddningar. Det slutade oavgjort och Torn kunde glädjas åt en fin laginsats med fin kämpaglöd.

Torn supporterklack fick lite konkurrens av den tillresta Oddevoldsklacken som båda stöttade sina lag hela vägen. Denna helgen höll gästande klacken på dom blåvita såklart, men nästa vecka kommer dom säkert även heja på Torn när serietvåan Falkenberg kommer på besök till Stångby.


123 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page