top of page

Derbyförlust mot Lunds BK

Torns IF inledde starkt i det prestigefyllda derbyt mot Lunds BK hemma på Tornvallen, men det var Lunds BK som tog ledningen efter en knapp halvtimme. Därefter hade Torn svårt att få ordning på spelet och fick till slut se sig besegrade med 0-2.

Dagens match var oerhört viktig för Lunds BK som låg riktigt illa till på nedflyttningsplats. Även om Torn låg betydligt bättre till tabellen, så är det väldigt små marginaler neråt. Även om risken att hamna i nedflyttningsstiden nästan bara är teoretisk, så skulle en vinst eliminera risken helt. Torn startade matchen mycket bra och redan efter drygt två minuter fick Rebin Asaad en fin passning. Han blev hårt pressad av två motståndare, men fick iväg ett skott som målvakten parerade. Knappt tio minuter senare fick han ett liknande läge, och även denna gång kunde målvakten avvärja.

Efter 25 minuter fick Lunds BK en frispark och Noel Hansson lyckades smita emellan försvararna och nicka in ledningsmålet. Det var naturligtvis motigt att hamna i underläge och motlutet blev ytterligare lite brantare när Dino Mesic tvingades kliva av efter en muskelbristning. Halvleken avslutades med en frispark för Torn och det fattades inte många millimeter från att Noor Zadran hade nått den med huvudet.

Andra halvlek hann bara bli sex minuter gammal innan Gustav Hillstedt fick ett skottläge strax utanför straffområdet. Svante Hildeman nådde den men fick inte tillräckligt kraft för att kunna tippa den över ribban. Lunds BK höll undan resten av matchen och tog sina välbehövliga tre poäng och det var faktiskt första gången Torn förlorade på hemmaplan denna säsongen i serien.

Med tre omgångar kvar måste Torn bryta trenden efter tre raka förluster. Nästa helg bär det av på bortamatch mot Oskarshamns AIK som bara ligger en poäng bakom Torn.82 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page