top of page

Derbyseger mot IFK Malmö

Det blev en bra avslutning inför sommaruppehållet, när Torns IF tog hem en trepoängare i Skånederbyt mot IFK Malmö. Efter ett ledningsmål i första halvleken blev Torn tidvis hårt pressade framför allt i andra halvlek, men de höll emot och avgjorde under slutminuterna med ytterligare två mål.


Gästande IFK Malmö har minst sagt haft det motigt i seriespelet med endast fyra inspelade poäng. Ändå har laget gjort många starka matcher, men allt för ofta fallit med udda målet. IFK Malmö höll mycket boll inledningsvis och redan efter fem minuter höll Torn på att få sig en rejäl kalldusch, när bollen lyftes snyggt i mål på en volleyspark från en knapp offside position. Torn kom allt bättre in i matchen och började skapa mer framåt. I den 22:a minuten slog Casper Burehed ett fint inlägg från kanten som Noah Christoffersson höll sig framme på och nickskarvade in till 1-0. Resten av halvlek var det fortsatt jämnt spel med några hyggliga chanser på vardera hållet.


Under andra halvlek sattes Torn tidvis under hård press och tvingades ta fram sitt bästa försvarsspel. Vid några tillfälle hängde kvitteringen i luften och Oliver Lindstedt i målet tvingades till ett par strålande räddningar. Även Torn skapade en del framåt när spelet svängde fram och tillbaka och den stora skillnaden i matchen var att Torn förvaltade sina läge betydligt bättre. Avgörandet kom när några minuter återstod till full tid. Noah kom igenom efter en nickskarv och passade bollen förbi den utrusande målvakten till den nyligen inbytte Olof Gullberg som blev helt fri med öppet mål och kunde enkelt slå in bollen. Niclas Lundberg blev inbytt sent i matchen. Med bara några minuter på plan slog han en passning mellan målvakten och försvararna till Olof som återigen kunde slå bollen i öppet mål.


Segern gav vind i seglet inför den kommande höstsäsongen. Efter en besvärlig start av serien har det verkligen blivit allt bättre som gjort att det ser betydligt bättre ut i tabellen.

132 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page