top of page

En poäng i seriepremiären mot Tvååker

I årets första seriematch mot Tvååkers IF fick Torns IF en rivstart med ett tidigt ledningsmål och ytterligare fina chanser. Tvååker var en stark motståndare och framför allt gjorde dom en mycket bra andra halvlek. Till slut kom kvitteringen på en straff och Torn fick jobba hårt för att säkra en poäng även om dom kom igen i slutskedet.

Seriespelet inleddes på bortaplan, mot halländska Tvååker som haft en strålande försäsong med fina resultat mot kvalificerade lag. Så på förhand stod det klart att det skulle bli en svår uppgift för det nykomponerade laget från Stångby. Efter en jämn inledning tryckte Torn på allt hårdare framåt och efter kvart spelade Adam Olofsson fram en boll in i straffområdet. En försvarare fick inte riktigt träff på bollen och Dylan Kosik Sulaiman tog vara på chansen och drog bollen direkt i mål. Bara två minuter senare var det ytterst nära att Dylan utökade ledningen efter ett samarbete med Dino Mesic, men den tog i undersidan av ribban. Tvååker pressade på hårt och hade en boll i mål som var avblåst för offside och det var ytterst nära att ett olyckligt utspel av målvakten bjudit hallänningarna på en kvittering.

I andra halvlek var det Tvååker som tog över spelet och Torn hade fullt upp att försvara sig, men gjorde det bra. I 68:e minuten dömde domaren en straff som såg ganska tveksam ut. Lamin Sarr i målet gick åt rätt håll och det var inte långt ifrån att han fick fingrarna på bollen. Torn fick fortsätta försvara sig och det kändes ganska oroligt. Mot slutet av match jobbade dom dock fram några hyggliga lägen. Totalt sett blev det ett rättvist resultat. Nästa lördag är det premiär på hemmaplan mot FC Linköping City.
158 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page