top of page

En poäng mot Assyriska

Torn inledde matchen mot Assyriska Turabdin mycket bra och tog ledningen tidigt, men hade ändå hamnat i underläge innan halvtidsvilan. Med en rivstart i andra halvlek var det kvitterat i första minuten. Båda lagen hade bra chanser ta hem segern, men det slutade 2-2.

Det har blivit skarpt läge för Torn inför de tre avslutande omgångarna med matcher mot lag som ligger strax efter eller strax före i tabellen. Poängbehovet är stort för att undvika att trassla in sig bland strecken kring nedflyttningsplatser. En bra utdelning i dessa matcher skulle ge en lugnare situation inför sommaruppehållet. Först ut var Assyriska Turabdin från Jönköping, som haft en ganska motig start på säsongen och håller till några placeringar bakom Torn, så det var viktiga poäng som stod på spel.

Matchen inleddes bäst av Torn och efter tolv minuter spelade Adam Olofsson in bollen till Dylan Kosik Sulaiman strax utanför straffområdet. Han vände runt och sköt ett snyggt skott i mål. Assyriska tog sig fram allt mer och efter en halvtimme kom kvitteringen. Bara några minuter senare hade Axel Jidorf ett utmärkt läge att ge Torn ledningen igen när han kom helt fri. Målvakten var dock snabbt ute och täckte skottet. Istället var det gästerna som tog ledningen efter ett otagbart skott utanför straffområdet.

Andra halvlek fick en rivstart för Torn. Redan innan klockan tickat fram en minut kvitterade Dylan med en skott som gick via en back i mål efter ett snyggt förarbete av Adham El-Youssef och Felix Konstandeliasz. Det fanns också flera bra chanser att ta ledningen, men Torn var också hårt pressade flera perioder i halvleken. Att det slutade 2-2 får ändå ses som rättvist.

Naturligtvis hade det smakat bättre med tre poäng, men det var ett steg i klart rätt riktning efter derbymatchen. Nu gäller det att bygga vidare på allt det bra och fokusera på de två sista matcherna före sommaruppehållet.131 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page