top of page

En poäng mot formstarka Skövde

Skövde AIK kom till Tornvallen med medvind i seglet. Efter en fint genomförd första halvlek ledde Torns IF med 1-0. Starten av andra halvlek hade dock en hel del i övrigt att önska, då Skövde två gånger om gjorde mål i samband med hörnor. Ett lyckat dubbelbyte gav Torn ny energi och kvitteringen kom bara fem minuter senare som sedan stod sig matchen ut.

Efter en riktigt dålig start i serie för Skövde har dom lyckats vända trenden och är ett av seriens absolut starkaste laget efter sommarupphållet. Dom vunnit tre av fyra matcher med enda förlusten mot serieledarna IFK Värnamo. Med den bakgrund kunde man förutspå att det skulle bli en ganska svår match. Efter tjugo minuter gjorde Dardan Mustafa en mycket fin framspelning till Dylan Kosik Sulaiman som fångade upp bollen framför den utrusande målvakten och kunde slå bollen i mål. I slutet av halvleken skapade Skövde några fina chanser och efter 35 minuter blev det ett friläge som Svante Hildeman i målet parerade fint. En skön känsla att gå till halvtidsvila med ledning.

Tyvärr försvann den känslan omgående i andra halvlek när Torn inte alls var på tårna från start. Redan efter en minut lyckades Skövde kvittera efter en hörna. Ytterligare tio minuter senare tog de dessutom ledningen efter en skarv på ännu en hörna. Torn gjorde ett dubbelbyte och det gav nästan omedelbart utdelning. Energin ökade i den 63:e minuter tog sig Rebin Asaad förbi en försvarare på kanten och kunder driva in längs kortlinjen. Med en passning snett bakåt sköt Dylan sitt andra mål för dagen. Båda lagen skapade några fina läge att avgöra matchen, men 2-2 stod sig fram till slutsignalen.

Totalt sett var det rättvist med en poäng var, men det kändes lite surt att den inledande kvarten på andra halvlek blev så kostsam. Det är anmärkningsvärt att Torn på 14 omgångar spelat åtta oavgjorda matcher, men det är också anmärkningsvärt att dom bara förlorat en match. Nu gäller det att ladda om snabbt till en av säsongernas höjdpunkt, då det är derby mot Lunds BK på onsdag.


139 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page