En poäng mot serieledarna IFK Värnamo

Under söndagen ställdes Torns IF mot de klara serieledarna IFK Värnamo som ställde ett mycket starkt lag på plan. Torn startade matchen med några fina läge och kunde ta ledningen på en straff efter en halvtimme. Värnamo pressade hårt för en kvittering men efter ett strålande spel av Svante Hildeman i mål dröjde det långt in i andra halvlek innan de lyckades kvittera. Efter en otroligt stark laginsats säkrades en poäng.

Torn kom till Finnvedsvallen medvetna om att de skulle ställas mot ett mycket starkt lag och att det skulle krävas en riktigt bra insats för att få med sig poäng hem. Redan från start kändes Värnamos tyngd i spelet, men Torn inledde bra både i försvaret och skapade även bra läge framåt. Efter en dryg halvtimme tog sig Noor Zadran in i straffområdet från kanten och en hemmaförsvarare försökte sig på en glidtackling, men lyckades ta bollen med handen istället. Domaren dömde straff och Dardan Mustafa satte säkert i mål. Värnamo pressade på hårt för en kvittering och i slutminuterna hade några vassa chanser, men Svante Hildeman i mål ett par otroliga räddningar.

Andra halvlek inleddes med en än mer intensiv anstormning och trots att de skapade flera skarpa chanser var åter Svante på rätt plats för att stoppa bollen. Kvittering kom till slut efter en hörna där bollen hamnade hos en hemmaspelare som fick ett ganska öppet läge. Pressen avtog och det blev jämnare på slutet och trots en del chanser på båda håll slutade det oavgjort. När domaren blåste av efter drygt 93 minuter fanns det en viss besvikelse hos spelarna, men det var stark att lyckas ta en poäng mot seriens så här långt starkaste lag.

Torn hänger med bra i toppen av serien. Och nu är det bara två omgångar kvar till att första halvan är avverkad. Närmast väntar Skövde AIK hemma på Tornvallen nästa helg.


55 visningar

Senaste inlägg

Visa alla