Fåglar under juni och juli

Efter intensiva maj blev det en aning färre fågelfototurerna under juni. En bild som jag kände mig nöjd med var ärtsångaren i Skanör som hängande upp och ner kikade fram bakom ett blad. Bara en vecka in i juni tog jag en längre körning till Torshamns udde för att få chansen att se en stäppsångare. Det blev en lyckat tur med, då den visade sig riktigt bra vid några tillfälle och kunde få några bra bilder på den. Jag jobbade även vidare på kungsfiskaren i Kävlinge, som var ganska tacksam att ta bilder på.

Juli fick en riktig rivstart, då en mongolpipare hittats redan den första dagen i månaden. Det blev lite pressat läge eftersom jag fotograferade fotboll den kvällen. Jag hann dock ner till Trelleborg efter matchen innan det blev för mörkt och lyckades få några bilder. Knappt två veckor senare blev jag väldigt glad när jag fick bild på en flygande vaktel. Arten i sig förekommer i god omfattning i Sverige och häckar även här, men det är inte många som lyckats se den och därmed inte så många som lyckats få bild på arten. Extra roligt att det var vid hemmalokalen Stångbydammen. I samband med ett ärende till Göteborgstrakten stannade jag till vid Fabrikerna i Jonsered och där fick jag för första gången bilder på en juvenil strömstare i sin fina gråa fjäderdräkt.


19 visningar

Senaste inlägg

Visa alla