top of page

Förlust mot Lindome

Matchen mellan Torns IF och Lindome GIF stod och vägde länge när båda lagen jagade viktiga poäng. I slutskedet av matchen tog Lindome greppet om matchen och kunde till slut vinna med 2-0.

Båda lagen har hamnat långt ner i tabellen och är i stort behov av poäng för att ta sig bort från placeringarna kring nedflyttningsstrecken. Det var gästande Lindome som inledde matchen bäst. Efter drygt tio minuter var det ytterst nära att ledningsmålet kommit. Det började med ett inlägg från kanten som rann rakt igenom straffområdet till en fristående Lindomespelare, som slog bollen i en båge över Lamin Sarr, men den tog i ribban. Returen fångades upp av gästerna och till slut kunde Niklas Nilsson rädda med knäet på mållinjen. Spelet blev jämnare efter hand och i slutet av halvleken var det Torn som hade de hetaste chanserna. Närmast kom Mirza Halvadzic på en nick som smet precis utanför stolpen efter ett fint förarbete av Adham El-Youssef. Strax efter var det Mirza som spelade fram Adham, som efter en dragning fick iväg ett bra skott som målvakten ändå kunde stoppa.

Med tjugo minuter kvar av matchen kom några avgörande minuter. Först hade Lindome fick ett läge med helt öppet mål, men Lamin gjorde en väldigt fin räddning. I samma situation skadade sig Niklas Nilsson och tvingades utgå. Bara några minuter senare skapade Lindome nästa chans och denna gång tog sig bollen i mål. Torn skapade chanser att sätta en kvittering både genom ett fint skott av Alan Asaad och ett friläge för Kevin Harletun. Istället öppnade det sig bakåt och Lindome kunde avgöra matchen när klockan precis passerat 90 minuter.

Läget i tabeller blev betydligt besvärligare efter denna förlust, men det är många matcher kvar i serien. På torsdag avslutas först halva av serien med match mot IFK Malmö på bortaplan. Återigen gäller fullt fokus och siktet inställt att ta säsongens femte trepoängare.
136 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page