top of page

Fin seger över Värnamo

Med en gedigen laginsats kunde Torns IF besegra serieledarna IFK Värnamo med 2-1 på hemmaplan. Stora delar av matchen dominerade Torn, men det blev en dramatisk avslutning efter att Värnamo reducerat med tio minuter kvar.

De klara serieledarna IFK Värnamo har i stort sett redan säkrat sin plats i superettan till nästa säsong. Så dagens match var utan tvekan en rejäl utmaning. Torn fick dock en drömstart och tog ledningen redan efter drygt fyra minuter. Det var Hugo Barsne som tog sig igenom fram till kortlinjen och passade snett bakåt, där Dylan Kosik Sulaiman skarvade bollen snyggt i mål. Den vassast chansen att kvittera för gästerna kom efter 36 minuter, när Michael Kargbo fick ett friläge. Svante Hildeman gjorde dock en fin räddning. Ledningen stod sig halvleken ut och resultat speglade matchen väl.

Helt väntat ökade trycket mot Torn i andra halvlekens inledning, men Torn hanterade det bra. Efter en knapp timme av match spelad Rebin Asaad in en boll från kanten som Dylan fångade upp. Han vände runt och sköt mot det vänstra hörnet. Den tog i stolpens insida och hamnade på rätt sidan om mållinjen. Bara någon minuter senare var det ytterst nära att Noor Zadran punkterat matchen, men hans skott gick precis utanför. Anspänningen på plan ökade allt eftersom man närmade sig slutsignalen och det var ganska irriterat på en del håll. Med tio minuter kvar fick dock gästerna chansen efter att Tobias Karlsson fått bollen på handen. Straffen slogs i mål av Francis de Vries. Avslutningen blev ytterst spännande när Värnamo jagade en kvittering. Efter 92 minuter blåste domaren av matchen och segern var klar.

Vilken skön seger som ger ett härligt självförtroende till de sex avslutande säsongen. Nu följde två bortamatcher de närmaste helgerna.195 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page