top of page

Långa kast i Malmö

Flera svenska kastare tillhör den internationella eliten i sina grenar. Med den speciella situationen som råder har det ordnats en serie kastgalor och under söndagen var det dags för Malmö Throws Invitational på Malmö stadion.

I damernas kula fortsatte Fanny Roos att övertyga, då hon stötte imponerande 18,74. Det var bara tre centimeter från hennes årsbästa och bara drygt tre decimeter från hennes svenska rekord. Serien bjöd på ytterligare tre stötar över 18 meter. På herrsidan i samma gren ställdes Wictor Petersson, som kommit allt närmare det ålderstigna svenska rekordet från 1975, mot den duktige norrmannen Marcus Thomsen. Alla sex stötarna mätte över 20 meter för Petersson med 20,68 som längst. Det räckte dock inte för att matcha Thomsens stöt i tredje omgången på 20,79.

Dagens stora nummer skulle varit herrarnas diskus med de båda svenska världsklasskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Dock valde Ståhl att avstå tävlingen till förmån för att slipa på tekniken för att nå de riktigt långa längderna. Simon Pettersson har gjort en strålande säsong med flera långa kast och förbättrat sig till högklassiga 67,10. Den här gången nådde han inte så lång, men vann klart med goda 63,75. På damsidan jagade Kathrine Bebe det danska rekordet och gjorde en jämn serie, men hennes 56,49 var några meter för kort för att nå rekordet.

Svartvit serie.


34 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page