top of page

Målfest mot IFK Malmö

Ett fullbordat hattrick redan i första halvlek av Torns skyttekung Noah Christoffersson sänkte IFK Malmö. Även om dom gjorde ett bra försök i början av andra halvlek rann det till iväg till 0-6 på Malmö stadion.

IFK Malmö har haft en oerhört tung säsong och redan efter förra helgens omgång var nedflyttningen klar. Märkligt nog är det ett lag som stått upp bra mot många lag, men ofta förlorat med udda målet. Dock hade nog luften gått ur laget lite till gårdagens match. Efter en hyggligt jämn inledning brakade det loss efter 20 minuter. Det började med ett inspel från kanten av Osama Khattab som styrdes in i mål av Ludvig Bergman. Bara minuten senare var det åter Osama som spelade in längs marken och det var ytterst nära att Noah Christoffersson hunnit nå den framför ett öppet mål. Ytterligare några minuter senare blev Amir Ayari fälld när han tog sig in i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Noah fick chansen att bättra utöka sin ledning i skytteligen och han satte den säkert. Minuten senare blev han framspelad av Amir och placerade bollen förbi både back och målvakt. IFK Malmö hade sin bästa chans några minuter före halvtidsvila med en ribbträff. Istället för en reducering nickskarvade Noah in Ted Sandbergs hörna i halvlekens sista spark.

Andra halvlek inleddes med hårt tryck från IFK Malmö och bästa läget resulterade i ytterligare en ribbträff. Efter en timmes spel var Ludvigs tur att nicka in bollen på ett inlägg från Kevin Robèrt. Med tio minuter kvar slog inhoppare Joakim Engström in slutresultat med ett skott som fick en lite konstig bollbana.

En väl genomförd match gav bra utdelning med många mål och det var Torns största segern i Ettan under sina sex säsonger. Närmast följer två hemmamatcher innan serien avslutas med borta match mot Åtvidaberg i början av november.


169 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page