top of page

Mållöst derby mot Lunds BK

Två laddade lag ställde upp på Klostergårdens IP för ett prestigefyllt derby mellan Lunds BK och Torns IF. Det blev en jämn match och trots att det inte blev några mål var det mycket underhållande spel, där båda lagen satsade framåt.

Torn inledde bra och byggde upp flera fina anfall med bra läge. Den vassaste chansen kom efter en dryg kvart när Noor Zadran lyckades vinna bollen en bit utanför straffområdet och peta den till Dardan Mustafa. Han drog iväg ett stenhårt skott som tog i underkanten av ribban och det var verkligen inte mycket som saknades för ett ledningsmål. Det var inte ofarligt nere hos Torns målvakt Svante Hildeman, men han löste alla situationerna snyggt. Andra halvlek fortsatte med att båda laget jobbade hårt framåt för att avgöra matchen och inledningsvis hade var det Lunds BK ett litet övertag. Efter en timmes spel fick Lunds BK sin bästa chans men Svante gjorde en strålande räddning på det friläget. Efter hand började Torn jobba sig fram till allt bättre läge och med en kvart kvar fick även hemmamålvakten visa sina färdigheter. Eddie Tran slog in en frispark i straffområdet där Ludvig Bergman tog sig fram till ett utmärkt nickläge, men målvakten var verkligen på alerten.

Återigen ett oavgjort resultat för Torn, vilket var helt rättvist. Dock var det förvånande att det inte blev några mål då både lagen verkligen jobbar för det. För egen del kunde matchen slutat redan en kvart före slutsignal när ett stenhårt skott for förbi en meter sidan om mig i huvudhöjd. Hade den träffat hade det nog inte blivit fler bilder den kvällen.


115 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page