top of page

Makalös vändning mot GAIS

Sista tio minuterna av matchen fick publiken se en otrolig vändning av Torns IF från underläge 1-2 till seger med 4-2 mot serieledande GAIS. Det var utan tvekan årets bästa match av Torn!


Med den klara serieledaren GAIS på andra planhalvan var det ingen tvekan om var favoritskapet låg. Inledningsvis var det jämt spel och GAIS hade två lite slumpartad chanser som dom inte förvaltade. Torn spelade bra och efter dryg 20 minuter slog Joakim Engström en strålande passning till Noah Christoffersson. Han sprintade förbi sin back och var först på bollen, men han blev uppvaktad av ytterligare en försvarare i straffområdet. Med lite tur fick han med sig bollen i en dragning och sköt bollen snyggt i mål. Torn fortsatte bra och höll uppe spelet fint. I den 36.e minuten var det Gustav Lundgren i GAIS som tog sig in längs kortlinje och efter några dragningar satte han kvitteringen från snäv vinkel.


I andra halvlek var det GAIS som pressade tillbaka Torn under långa perioder, men Torn försvarade sig mycket bra och släppte inte till många läge för gästerna. Efter en dryg timmes spel lyckades GAIS till slut tryck in ett ledningsmål efter ett inspel från kortlinjen som den nyss inbytte Mervan Celik rusade fram på och satte bollen i mål. Stor glädje utbröt bland GAIS medresta supporterklack. Matchen tappade lite tempo och Torn valde att byta in lite nya spelare. Med ny energi började Torn allt med jobba sig in i matchen igen och med tio minuter kvar började chanserna komma. Efter en lång boll från egen planhalva nickades bollen vidare till en helt friställd Amin Al Hamawi som enkelt kunde placera bollen i mål. Torn hade verkligen fått upp ångan och fortsatte pressa framåt för att gå mot segern. Minuten senare spelade Amir Ayari in bollen från högerkanten, men Amin fick inte perfekt träff på bollen och målvakten kunde med viss möda mota den. Ytterligare en minut senare slog Amir en frispark från hörnflaggan, men den blev lite för lång. Den hamnade hos Casper Burehed som drog på ett stenhårt skott på halvvolley som tvingade målvakten till eb imponerande räddning.


Just när matchen gick in på stopptid hamnar ett lång uppspel på vänsterkanten hos Noah som tog sig in mot mål. Efter att ha petat bollen till Amin fick han tillbaks den och efter några steg sköt han mycket snyggt skott i mål. Jublet visste inga gränser och nu gällde det bara att hålla undan. I slutminuten pressade Osama Khattab en back på högerkanten, som valde att slå en passning in mot straffområdet. När de andra backarna velade vem som skulle ta den var Noah snabbt framme och snodde åt sig bollen. Med en lätt pass till Amin så var matchen definitivit avgjord med ytterligare ett mål.


En fantastisk seger mot serieledande GAIS, som är en mycket anrik klubb och satsar hårt på att ta sig tillbaka till Superettan. Det var blott andra förlusten för GAIS under hela serien. Fotbollspubliken i Stångby har bjudits på två otroligt fina hemmamatcher de senaste veckorna. Fler spännande matcher väntar närmaste tiden!
460 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page