top of page

Nordsångare på Norrlandstur

Under förra veckan besökte jag de nordligaste delarna av Sverige för några dagars fågelskådning. Huvudmålet var nordsångaren som för tredje året i rad tagit sig till Abisko. Den intensivt sjungande fågeln var inte speciellt svår att hitta när man var på plats. Arten har varit årligen återkommande vid tunnelmynningarna fram till 2016. Därför var den inte möjlig att se vid mitt förra besök 2018. Glädjande nog rapporterades nordsångaren återigen 2020 och även 2021. Det kändes som det var läge att lägga sig i startgroparna för ett nytt Norrlandsäventyr denna sommar. Förutom nordsångare fick jag se flera andra fina arter och det vackra norrländska landskapet.

Nu har jag faktiskt alla svenska häckande arter i Sverige på min lista utom fjällugglan. Efter denna resa har jag nu kommit upp i 375 arter i Sverige på min lista.

Nordsångare i Abisko
Nordsångare i Abisko

29 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page