top of page

Ny seger över IFK Malmö

För andra gången under försäsongen var det träningsmatch mot IFK Malmö. Liksom i förra mötet var det Torns IF som gick segrande ur kampen, denna gång med 3-2.

Matchen inleddes bästa av gästerna och redan efter en dryg kvart fick gästerna en straff. Unge Rasmus Norlander, som gjorde en riktigt bra match, gick åt fel håll och därmed tog gästerna ledningen. Därefter pressade Torn på allt mer och kvitteringsmålet kom i en pressad situation där en hemåtnick gick i eget mål. Med några minuter kvar av första halvlek fick Torn en frispark strax utanför straffområdet som Dino Mesic tog hand om. Han slog den runt muren och målvakten kunde bara titta på när bollen gick i mål.

Precis som i första halvlek inledde IFK Malmö bäst, men Torn försvarade sig bra. Efter drygt 20 minuter kom också kvitteringsmålet. Det gav uppenbart ny energi till hemmaspelarna och bara två minuter senare fick åter Torn ett fint frisparksläge. Denna gång var det Adham El-Youssef som slog en fint placerad boll i mål. Det var inte långt borta att inbytte Olof Gullberg utökade ledningen när hans skott tog i ribban.

Under rådande omständighet får inte klubbar i division 2 och lägre spelar matcher, därmed har flera tilltänkta träningsmatcher ställts in. Lösning har blivit att som nu möta ett lag flera gånger. Dagens match tycker jag gav goda indikationer på att Torn är på väg i rätt riktning och ska kunna hävda sig bra i årets serie. Nästa träningsmatch är redan på tisdag kväll och då blir det allsvenskt besök av Varbergs BoIS.


267 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page