top of page

Oktober - spännande höstmånad

Denna höstmånad bjöd på besök av riktigt spännande arter och det blev oväntade drag på rariteter. Först ut var en riktigt fin videsparv på Ribersborg i Malmö, som jag fick några bra bilder på efter att den mest hållit till på marken under buskagen.

Det var länge sedan jag var på Öland, så när en videsångare rapporterats vid fågelstationen i Ottenby kändes det som ett bra läge att med kort varsel planera in ett heldagsbesök. Tyvärr syntes inte videsångaren till och det är andra gången jag bommar den. Det blev ändå en trevlig dag med en hel del fågel med bland annat en flyktig obs på en brunsångare.

I slutet av månaden hängde jag med på ett drag på en mongolfink, som var ett förstafynd i Sverige. Inspirerad av framgången åkte jag dagen efter till Blekinge och fick se en tallsparv. Två nya arter på två dagar kändes verkligen roligt.


28 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page