top of page

Oväntat kryss på hemmaplan

Förhoppningen när jag svängde bort till Stångbydammen i morse var att i bästa fall få höra vakteln spela från ett kornfält, där den hörts tidigare på morgonen. Efter en stund spelade den några gånger och den verkade inte vara så långt från grusvägen där jag stod. Medan jag väntade tog jag några bilder på ett par hussvalor som flög över fältet. I ögonvrån såg jag något som lyfte och det var utan tvekan vakteln. Till slut fick jag in den i sökaren och lyckades få några bilder innan den landade igen.

Kände verkligen en speciell glädje idag! Framför allt för att det var så oväntat att denna svårsedda fågel plötsligt tog en flygtur och extra glädjande att det dessutom var på en av mina hemmalokaler. Vakteln är en häckfågel i Sverige men den håller sig gömd på fält med hög växtlighet och är oftast ganska inaktiv på dagen.

Rent fotomässigt var det ingen fullträff, men för att vara på en vaktel så är jag väldigt nöjd. Detta blev min 364:e art i Sverige.

Vaktel (Common Quail) vid Stångbydammen.
Vaktel (Common Quail) vid Stångbydammen.

61 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page