Revansch på videsångare

Denna art har verkligen gäckat mig under fem års tid, så därför var det extra stor glädje för mig i söndags morse när jag nu fick se videsångaren väldigt fint vid Stenåsa på Öland. Redan 2017 var jag ytterst nära, då jag stod några meter fel när den visade sig några sekunder. Ytterligare några besök på Öland med förhoppning om att se denna art har det mest bjudits på studier av olika typer av snåriga vegetationer.

Med tanke på hur svår den varit tidigare kändes det konstigt att den hoppade fram från ett buskage redan efter en kvart. Den återkom flera gånger och vid ett tillfälle när hoppade den runt bland nässlorna lite närmare satte den sig väldigt fint på en pinne. Det var en bra bonus med så fina fotoläge efter allt slit!

Videsångare blev art 377 på min Sverigelista.


40 visningar

Senaste inlägg

Visa alla