top of page

Säsongsavslutning mot Eskilsminne

Seriens sista omgång avslutade Torns IF med att åka till Helsingborg för att möta Eskilsminnes IF. Hemmalaget fick en drömstart och tog ledningen redan efter två minuter. Matchen tog fart på allvar den sista halvtimmen och till slut kunde Torn kvittera. Eskilsminne hade några riktigt giftiga chanser att återta ledningen, men det slutade oavgjort.

Efter förra helgens förlust var Torn revanschsugna att göra en betydligt bättre match för att ge Richard Ringhov en bra avslutning efter elva framgångsrika säsonger och 444 matcher som tränare för A-laget. För Eskilsminne var matchen ytterst viktig eftersom dom i högsta grad var indragen i bottenstriden. I första hand var det viktigt att ta en seger och helst ha lite tur med att resultaten i de andra matcherna skulle falla dem i händerna. Dom fick bästa tänkbara start när Emil Åberg fick en fin framspelning och satte ledningsmålet innan klockan nått till två minuter. Resten av halvleken blev chansfattig.

I andra halvlek blev det högre intensitet och inledningsvis hade Eskilsminne ett par bra läge att dryga ut ledningen. Sista halvtimme började Torn verkligen få skärpa i spelet och skapade allt fler chanser. Med tio minuter kvar fick Torn en frispark som Eddie Tran lyfte in mot straffområdet där lagkapten Niklas Nilsson nådde högst och bollen i en båge in i mål. Eskilsminne jagade ett ledningsmål, men dom brände ett par riktigt vassa chanser. Dom missarna blev otroligt kostsamma när de övriga resultaten inte gick deras väg och tyvärr får dom lämna Ettan.

Torns slutade åtta i serien och det är nästbästa placeringen någonsin. Segern gick till IFK Värnamo och Landskrona BoIS har chansen att via kval ta sig upp i superettan. I bottenstriden lyckades Lunds BK gripa sista halmstrået och ta en kvalplats för att hålla sig kvar i Ettan.79 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page