top of page

Seger över Lindome gav årets första trepoängare

Äntligen kom säsongens första seger för Torns IF i serien när dom besegrade Lindome GIF med 5-2. Efter att ha rest sig två gånger om från underläge i första halvlek drog dom ifrån till en klar seger i den andra.

Det var lite av en ödesmatch även om serien bara kommit till femte omgången. Båda lagen har haft svaga inledningar. Torn hade bara skrapat ihop en poäng och gjort endast ett mål medan gästande Lindome inlett med fyra raka förluster. Så det var två lag som verkligen var i stort behov av poäng.

Inledningen av matchen blev sämsta tänkbara när Lindome tog ledningen efter drygt fyra minuter. Det var dock Torn som förde spelet och skapade mest. Efter en dryg halvtimme slog Amir Ayari ett inlägg som turligt letade sig hela vägen in i mål via stolpen. Glädjen varade inte så länge när gäster återtog ledningen efter att en retur oturlig hamnade rakt i gapet på en motståndare. Det kändes inte helt rättvist, men innan halvleken var slut kom kvitteringen på en hörna som Ludvig Bergman nickade in.

Torn fick en strålande start på andra halvleken. Efter några minuter dribblade sig Noah Christoffersson fram från kanten och från en ganska snäv vinkel sköt han ett snyggt skott i mål. Ytterligare några minuter senare fick Ludvig Bergman sig en rejäl tryckare i straffområdet och domare tvekade inte att blåsa straff. Amin Al Hamawi tog hand om den och satte den säkert. Med en dryg halvtimme kvar gällde det att inte släppa in Lindome i matchen igen och Torn försvarade sig bra. Med några minuter kvar punkterades matchen av inhopparen Osama Khattab som tog sig igenom från mittplanen och satte bollen i mål.

Det var verkligen skönt att det blev en seger efter den tröga inledningen av årets serie. Segern gav några välbehövliga poäng som förde upp Torn några placeringar i tabellen. Det var också mycket glädjande att det lossnade i målskyttet. Till nästa vecka gäller det att ladda om för en mycket svår match borta mot GAIS.


152 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page