top of page

Seger över Qviding

Efter två inledande oavgjorda matcher med klar känning på seger tog Torns IF säsongens första seger, då dom ställdes mot nykomlingen Qviding. Slutresultatet 3-0 speglade matchen väl efter att Torn dominerat i stort sett hela matchen.

Direkt från start tog Torn ett grepp om matchen och gästerna hamnade under press. Redan efter ett par minuter fick Torn ett bra frisparksläge ut mot kanten nära straffområdet. Eddie Tran tog hand om den och lyfte in en boll som Ludvig Bergman gjorde en perfekt löpning på och nickskarvade in 1-0. Efter den tunga starten för gästerna försökte dom lyfta sitt spel. Bakslaget kom redan tio minuter senare när Rebin Asaad kunde ta sig igenom på ett framspel och istället för att skjuta passade han till Dylan Kosik Sulaiman som kunde trycka in bollen i tomt mål. Tempot avtog en aning, men det kändes som Torn hade kontroll resten av halvleken.

Andra halvlek började Qviding piggt och Torn fick inte till organisationen ordentligt. Några hyggliga läge skapade av gästerna och några bra frisparksläge oroade. När man började närma sig en timmes spel var Granit Stagova ytterst nära att punktera matchen efter en framspelning av Rebin Asaad, men bollen gick via en motståndare till hörna. Dylan slog en kort variant till Granit som passade tillbaka och Dylan drog iväg ett riktigt fint skott som målvakten var chanslös på. Gästerna försökte komma igen, men det blev lite för mycket uppförsbacke.

Det var riktigt skönt med tre poäng och ett klart bättre tabelläge. Efter tre matchen på en vecka dröjer det till nästa helg innan Torn ställs mot FC Trollhättan på bortaplan.

97 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page