Seger över serieledande Oskarshamn

Efter en mållös första halvlek mot serieledande Oskarshamns AIK fick Torn en makalös start av andra halvlek med två mål under de första inledande minuterna. Avslutningen blev otroligt dramatiskt och med en otroligt stark laginsats stod Torn som segrar med 3-1 när slutsignalen ljöd.

Med fyra omgångar kvar hade Torn hamnat på nedflyttningsplats efter två raka förluster. Nu ställdes man mot serieledarna Oskarshamns AIK som jagade poäng för att nå seriesegern. Det var ett fokuserat hemmalag som tog sig an denna utmaning och dom sattes under hård press, men försvarade sig väl. Efter en halvtimme började dom jobbade sig allt mer in i matchen. Även om gästerna hade några bra lägen var det nog ändå Torn som hade haft dom vassaste, när det var dags för halvtidsvila.

Det blev en drömstart på andra halvlek när ett lång uppspel hamnade hos Dylan Kosik Sulaiman som petade fram bollen till Mirza Halvadzic. Trots uppvaktning av en back sköt han ett snyggt skott i mål och det hade inte gått mer än tolv sekunder av halvleken. Bara tre minuter senare hamnade en hörnspark efter några nickar fram fötterna på Dylan, som drog iväg ett stenhårt skott som ingen lyckades stoppa. Det var ytterst när att även ett tredje mål letat sig in bakom gästernas målvakt ytterligare några minuter senare, när han med stor möda lyckades stoppa Niklas Nilssons nick. Efter den fantastiska perioden blev det lite motigare, då först gästerna slog in en reducering till 2-1 efter att Sadmir Zekovic skarvat in ett inlägg. Efter en dryg timme blev det en stökig situation med mycket irriterade spelare delade domaren ut tre gula kort. En av dom var Kevin Harletun och han gick några minuter senare in lite väl hårt i en närkamp. Ett gult kort till innebar att han fick lämna planen. Med drygt 20 minuter kvar att spela mot ett så starkt lag som Oskarshamn kom det att krävas en riktigt bra insats för att behålla ledningen. Även om gästerna pressade på hårt stod Torn upp bra och märkligt nog märktes det knappt att man var en man kort. Med en kvart kvar slog Felix Konstandeliasz en fantastisk passning till Dylan. Han kom inte riktigt till skott, men lyckades snurra bort motståndaren och snabb få iväg ett skott i mål. Naturligtvis fortsatte pressen från Oskarshamn, men Torn förvarade sig bra och kunde hålla undan till en riktigt viktig seger.

Det var en härlig framgång efter en hel del motgångar under säsongen. Andra halvlek var nog den bästa prestationen under hela säsongen och det känns obegripligt att man är indragen i bottenstriden. Efter denna segern är utgångsläget betydligt bättre inför de tre avslutande omgångarna.
144 visningar

Senaste inlägg

Visa alla