top of page

Seger efter vändning mot Olympic

En fantastisk fotbollskväll med ny läktare, härlig hejarklack och det avgörande målet på stopptid. Trots underläget mot BK Olympic med 0-2 lyckades Torns IF vända till seger efter fin laginsats ända fram till slutsignalen. Dagens hjälte blev Osama Khattab som satte det avgörande målet och lika stora hyllning ska Oliver Lindstedt ha för sin utmärkta insats i målet.

Matchen fick en fin inramning med strålande sommarväder och bra stämning på den nya läktaren. Barnen från sommarlägret Tornandan hade fått en egen sektion och med stor entusiasm hejade de fram Torn. Gästande BK Olympic som är nykomlingar i Ettan gjorde en mycket fin vårsäsong och förhandstipsen pekat mest mot en bortaseger.

Inledningsvis var det jämt spel med några chanser på båda hållen. Olympic tog över allt mer och efter en halvtimme tog dom också ledningen med ett distansskott av Henrik Norrby. Bara fem minuter senare kom 0-2 när Melker Widell fick en öppnande passning som han satte i mål. Det såg mörkt ut och Torn fokuserade i första hand på att inte släppa till mer bakåt före halvtidsvilan. I slutminuterna tog Ted Sandberg hand om ett inkast i höjd med straffområdet. Hans långa kast nickskarvades av Ludvig Bergman som gick över samtliga spelare och landade just innanför stolpen. En reducering var fint att ta mig sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek blev Torn allt mer offensiva och jagade en kvittering. Samtidigt skapade Olympic flera fina målchanser, men precis som senaste matchen gjorde Oliver Lindstedt en strålande match med många fina räddningar. Halvvägs in i halvleken gjorde Torn en snabb omställning och Amin Al Hamawi slog en strålande passning till Noah Christoffersson som säkert satte kvitteringen. Nu var det Olympic som var på jakt för att återta ledning och Oliver fick göra ytterligare ett par riktigt fina räddningar. Även om de mesta pekade på delad poäng när matchen gick in på stopptid så hade Olympic börjat se allt mer matta ut. I sista minuten gjorde Oliver en snabb utspark som till slut hamnar hos Amin som återigen gjorde en strålande passning till Osama Khattab. Olympics försvararna hade gått bort sig helt och ingen hann fram för att stoppa Osama som iskallt satte 3-2. Därmed var vändningen fullbordad. En mycket minnesvärd match mot ett bra lag!
247 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page