top of page

Seger mot Kristianstad efter förlängning

I Svenska cupen bjöd Kristianstad FC på tuffare motstånd än väntat samtidigt som Torns IF inte nådde riktigt upp till sin normala nivå. Med 2-2 efter full tid gick matchen till förlängning. Med tre minuter kunde Torn avgöra på en straff och höll undan för att säkra avancemang till andra omgång då ett lag från Allsvenskan eller Superettan väntar.

Detta var första matchen efter ett kort sommaruppehåll och en fin chans till genrep innan seriens återstart på lördag. Hela första halvlek var det Torn som hade mest boll, men spelet var inte helt på topp och några riktigt bra målchanser skapades inte. Efter den mållösa första halvleken hände det betydligt mer i den andra. Hemmalaget tog ledningen ungefär halvvägs in i halvleken och det var god tändvätska för Torn. En kort stund senare vek Noor Zadran in från kanten och kvitterade. Ytterligare några minuter senare tog Torn ledningen efter att Dardan Mustafa slagit in en straff. Det kändes som man fått övertaget, men med tio minuter kvar av matchen överraskade Kristianstad och fick in en kvittering. Det gjorde att matchen gick till förlängning och avgörandet kom först med några minuter kvar. En boll tog på handen på en hemmaspelare och Torn fick sin andra straff för dagen. Dardan tog även hand om den och satte den lika säkert som den första.

Segern ger en plats i andra omgången av Svenska cupen där man blir lottad mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan. Annars är det full fokus på återstarten av serien på lördag mot Motala AIF på bortaplan. Det blir en väldigt lång höst med hela 21 omgångar som sträcker sig ända fram till slutet av november.
162 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page