top of page

Skön seger över Skövde

Efter fyra raka förluster lyckades Torns IF äntligen ta en seger, när man vann på hemmaplan mot Skövde AIK med 3-2. Det var tre viktiga poäng som förde upp laget i ett betydligt bättre läge i tabellen.

Senaste omgångarna har varit besvärliga för Torn med fyra raka förluster mot topplag i serien och en lång lista med skadade spelare. Till dagens match var flera av dom tillbaka och förhoppningar att bryta trenden fanns helt klart. Första minuterna började gästande Skövde offensiv och hade ett bra läge efter en hörna, men den friställde kaptenen Filip Schyberg nickade över. Åtta minuter in i matchen blev hamnade bollen till slut hos Dylan Kosik Sulaiman efter ett fint passningsspel. Säkert satte han 1-0 och matchen fick precis den starten man hoppats på. Skövde pressade på för en kvittering och hade en boll i mål som blev bortdömt för offside. En stund senare fick dom ett friläge och Rasmus Norlander gjorde en mycket fin benparad. Ledningen stod sig halvleken ut.

Även andra halvlek fick en fin start. Redan efter fem minuter gjorde Dylan ett starkt förarbete och kämpade loss bollen längs kortlinjen. En perfekt slagen passning snett bakåt till Felix Konstandeliasz som säkert tryckte in 2-0. Därefter följde en händelsefattig period innan Skövde började pressa på igen. Med drygt 20 minuter kvar av matchen tog sig Jacob Sundelius fram hela vägen från mittplan och avslutade ett skott i steget som inte Rasmus kunde nå. Plötsligt var det lite nerv igen i matchen. Minuten senare kom dagens prestation, när Adham El-Youssef erövrade bollen vid mittcirkeln. Han vände snabbt runt och drog iväg ett stenhårt skott långt utanför straffområdet som målvakten inte kunde nå. Skövde fortsatte jaga och bara två minuter senare reducerade dom efter en hörna, där bollen tillslut nickades i mål. Med ett måls ledning var det fokus som gällde fram till slutsignalen och Torn höll ihop det. Det var tre viktiga poäng och en härlig injektion inför kommande omgångar.177 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page