Stark insats mot Falkenberg

Liksom förra helgen besöktes Torns IF av ett av topplagen i serien som jagar en kvalplats till Superettan, Falkenbergs FF. Matchen rivstartade med tre mål under första kvarten och gästerna höll ledningen långt in i andra halvlek. Torn avslutade matchen mycket bra och lyckades få in en kvittering till 2-2 och försvarade sig mot Falkenbergs forcering fram till slutsignalen.

Torn fick bästa möjliga start när målvakten rusade ut för att rensa en långboll utanför straffområdet. Han fick inte ordentligt träff på bollen och Ludvig Bergman fick en gratisbjudning som han säkert satte i mål. Mindre en minuten senare studsade bollen rätt för gästerna som också kunde utnyttja bjudningen och kvitterar. Ytterligare åtta minuter senare spelade sig Falkenberg igenom och efter ett inspel snett bakåt som Godwin Aguda kunde vinkla förbi Rasmus Norlander i målet. Det var fortsatt hög press mot Torn, men med bra försvarsspel och några fina målvaktsingripande stod sig 1-2 halvleken ut.

Spelet jämnade ut sig i andra halvlek och Torn hade flera bra perioder där dom pressade Falkenberg. I den 73:e minuten petade Amir Ayari fram en fantastisk boll till Noah Christoffersson. Med den ytan gjorde han inga misstag utan satte kvitteringen. Anstormningen lät inte vänta på sig och Torns försvarspelare fick åter dra på sig blåstället. Med en fin laginsats höll dom emot även om det var ytterst när just när man gått in på stopptid. Falkenberg hade ett par riktigt vassa chanser, men det slutade med delad poäng.

Det var årets sista hemma match och allt pekar på att det blir en tionde plats i årets serie med en liten möjlighet till en nionde plats. Ssongen har bjudit på väldigt blandade resultat, men laget har verkligen gjort flera topprestationer. Segern över GAIS är definitivt säsongen höjdpunkt med en avslutning som knappt går att beskriva. Nu går Torn mot sin sjätte raka säsong i Ettan och med tanke på att man på förhand var tippade som jumbo i serien måste resultatet verkligen räknas som en framgång.

143 visningar

Senaste inlägg

Visa alla