top of page

Storförlust i Lundaderbyt på Klostergården

Derbymatch mot Lunds BK är alltid en höjdpunkt under säsongen, men årets föreställning blev en deppig historia för Torns IF. Man hamnade tidigt i underläge och framför allt rasade det i andra halvlek till en svidande förlust med hela 7-1.

Båda lagen har haft motiga perioder i serien och låg på den nedre halvan inför matchen. Förutom prestigen i detta Lundaderby behövde båda lagen helst tre poäng för att få ett stabilare läge i tabellen. Redan efter åtta minuter tog Lunds BK ledningen efter en frispelning och efter en halvtimme kom 2-0 efter en trasslig situation vid en hörna. Torn hade några chanser, men lyckades inte förvalta dom hela vägen till ett mål.

Med två måls underläge fanns fortfarande chansen att komma tillbaka. De förhoppningarna grusades ganska snabbt när det blev alldeles för öppet bakåt i en kontring efter åtta minuter och tredje baklängesmålet var ett faktum. Matchen punkterades helt med en dryg kvart kvar att spela när de inom fem minuter östes in ytterligare tre mål. Att Torn till slut fick in en boll var en klen tröst och det var Lunds BK som avslutade målskyttet med slutresultatet 7-1.

Efter en prövande period för Torns anhängare med fyra raka förluster och många skador tändes hoppet förra helgen, då det äntligen kom en seger. Förhoppningarna var naturligtvis att trenden var bruten, men gårdagens derby gav tyvärr ett annat intryck. Det återstår tre matcher innan sommaruppehållet och nu gäller det att samla ihop sig inför dessa och kriga ihop så mycket poäng det bara går.143 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page