top of page

Strålande match mot Ängelholm

Det blev en fin fotbollskväll när Torns IF visade upp ett fantastisk spel på Tornvallen mot Ängelsholms FF. Ett gediget lagarbete ledde till slut fram till en klar seger med 3-1.

Efter den motiga starten på serien har det funnits klara tendenser att det börjar gå i rätt riktning. Förra helgens fina andra halvlek var fint att ha med sig in i matchen mot Ängelholm. Direkt från start var det Torn som tog tag i taktpinnen. Första möjligheten kom redan efter fyra minuter när Amin Al Hamawi höll undan en försvarare och fick iväg ett stenhårt skott. Målvakten lyckades få en hand på boll, men det var inte mycket som fattades för att bollen skulle landa innanför bortre stolpen. Efter en kvart tog sig Noah Christoffersson fram från kanten och slog ett perfekt avvägt skott förbi försvaren och utom räckhåll för målvakten. Med bra jobb framåt kom det fler möjligheter och efter en dryg halvtimme sköt Osama Khattab ett hårt skott i stolpen efter en hörna. Minuten senare var det åter en hörna och denna gången var Ludvig Bergman påpassligt framme och nickade in 2-0. Det var naturligtvis all anledning att vara nöjd efter första halvlekens strålande spel.

Andra halvlek startade som väntat med hård press av Ängelholm, men tornförsvaret höll emot bra. Efter tio minuter nickskarvade Ludvig ett lång inkast in framför mål. På något konstigt sätt lyckades Amin få en fot på bollen trots att han stod helt felvänd, men det räckte för att ställa målvakten helt. Det var mycket tid kvar och Torn höll ställningarna bra. Med sex minuter kvar blev det rörigt fram Rasmus Norlander i mål. Bollen hamnar till slut i Rasmus händer men sparkas till av en motståndare in i mål och det kändes ganska tveksamt att godkänna det, men inga protester hjälpte. De återstående minuter höll Torn undan även om Ängelholm hade ett stolpskott från snäv vinkel i matchen absoluta slutminut.

Tre härliga poäng inkasserades efter en mycket fin insats och det blir verkligen intressant att se hur man bygger vidare på detta!


176 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page