top of page

Succédrag på östliga arter

Det blev två fantastiska dagar denna veckan med två nya arter för mig som kom på besök österifrån.

Den första fågeln hittades redan under söndagen och noterades inledningsvis som ökentrumpetare, men ganska snart blev det tydligt att det snarare rörde sig om den nära släktingen mongolfink. Trots att den var långt borta bestämde jag mig för att hänga på och göra mitt första riktigt långa drag. Vi var på plats tidigt på tisdagsmorgon och solen hade knappt hunnit gå upp innan mongolfinken visade sig och märkligt nog hade den sällskap av en korttålärka, som också är en raritet om än inte av samma kaliber. Efter par timmar på plats vände vi hemåt från Dalarna.

På vägen ner kom det meddelande att det hittats en tallsparv i Blekinge. Efter en god natts sömn efter långkörningen kändes det som Blekinge låg runt hörnet, så jag gav mig iväg efter lunch. Det blev ingen lång observation, men jag fick både se den bra och hann ta några hyggliga bilder på denna unga tallsparvshane.

Båda arterna var helt nya för mig och detta blev art nummer 365 och 366 på men Sverigelista.


50 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page