top of page

Viktig seger över Oskarshamn

Under dagens match tog Torns IF till slut segern mot ett starkt Oskarshamns AIK. Efter 1-0 i halvtid fick Torn slita hårt för att undvika en kvittering. Med kvarten kvar att spela blev Noor Zadran inbytt och bara två minuter senare avgjorde han matchen genom att göra 2-0.

Seriespelet gick in i den tolfte omgången och Torn ligger högt upp i tabellen. De två senaste matcherna slutade oavgjort mot av lagen i botten av tabellen och förväntningarna var naturligtvis lite högre ställda. Dagens motståndare var Oskarhamns AIK som kom till start med tre raka förluster och de har fått en sämre start än förväntat. Torn inledde matchen betydligt piggare än senast och skapade en del chanser, men det gjorde även gästerna. Med drygt fem minuter kvar av halvleken fick Torn en frispark cirka 10 meter utanför straffområdet. När alla förväntade sig en skott mot mål av Dylan Kosik Sulaiman gjorde han en passning förbi muren som Granit Stagova rusade fram på. Från snäv vinkel sköt han bollen i mål och den ledning höll sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek ökade pressen från Oskarshamn allt mer ju längre in i halvlek man kom. Torn tvingades till allt mer försvarsspel och chanserna blev allt farligare. Närmast kommer gästerna med en nick i stolpen som Svante Hildeman i målet fångar upp direkt på utstudsen. Med en dryg kvart kvar byttes Noor Zadran in och bara några minuter senare gjorde Victor Sköld en mycket fin framspelning till honom. Han får helt fritt på sin kant och forcerar in i straffområdet, där vände han bort en jagande back innan han sköt bollen i mål. Efter de hade de småländska gäster svårt att komma igen och fick vända hemåt med ytterligare en förlust i protokollet.

Det var en viktigt seger som gjorde att Torn håller sig kvar i toppen och beroende på morgondagens resultat kommer dom ligga trea eller fyra. Nästa match blir en riktig utmaning, då det är dags att möta de klara serieledarna IFK Värnamo.


146 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page