top of page

Viktig seger mot IFK Malmö

Torns IF tog ledningen tidigt i matchen mot IFK Malmö och förvaltade den på bästa sätt. Med bra fokusering och en gedigen laginsats försvarade dom sin ledning. På stopptid punkterades matchen med ytterligare två mål och med 3-0 tog Torn en välbehövlig seger.

Starten av höstsäsongen har varit motig för Torn med två rak förluster medan IFK Malmö inlett med två fina segrar mot topplag. Under matchens inledning fick Lamin Sarr i målet sträcka sig ordentligt två gånger om på distansskott från gästerna. Efter dryg kvart nickades bollen fram till Dylan Kosik Sulaiman efter en frispark. Han kom väldigt nära målvakten men lyckades få bollen förbi målvakten som snabbt försökte rädda den på mållinjen, men innan han hann få grepp på bollen hade Kevin Robèrt tryckt in den i mål. I slutet av halvleken hade gäster åter en bra chans och när Lamin inte lyckades stå i vägen så gjorde Kevin det istället.

I andra halvlek pressade IFK Malmö hårt för att nå en kvittering och skapade flera goda chanser utan att lyckas. Efter en timmes spel var det istället nära att Torn utökade ledningen efter att Ludvig Bergman nickat bollen tätt utanför stolpen efter en hörna. Med ett bra försvarsspel och en stark laginsats höll Torn emot gästernas tryck. När klockan just nått 90 minuter kom Olof Gullberg igenom och slog ett inlägg längs marken till Niclas Lundberg som via ribban satte 2-0. Både hade bara varit på plan i några få minuter och det skulle faktiskt komma mer. Under anstormningen från IFK Malmö lyckades Torn erövra bollen och när den hamnade hos Dylan drog han iväg ett riktigt långskott och målvakten fick rusa tillbaka. Dock missbedömde han studsen på bollen och den rann igenom hela vägen in i mål.

Det var tre betydelsefulla poäng för Torn som gick in i matchen med ett ganska utsatt tabelläge. Vinsten ger lite andrum, men det väntar väldigt viktiga matcher närmaste fyra omgångarna mot lag som ligger på placeringarna närmast Torn.196 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page