Vinst mot Linköping, äntligen tre poäng

Efter fem raka enpoängare kom äntligen segern för Torns IF när dom tog en klar seger över Linköpings City med 3-0. Det var två bra lag som satsade väldigt offensivt och det skapades fina målchanser på båda hållen. Torn fick en drömstart med ett tidigt mål och fullföljde matchen bra med ytterligare två mål och flera fina chanser. Ett starkt försvarsspel stoppade också Linköping som trots fina chanser fick åka hem mållösa.

Redan innan klockan hunnit ticka fram till fem minuter vände Eddie Tran bort en försvarare vid hörnflaggan och på vägen fram längs kortlinjen tog han sig förbi ytterligare en innan han slog bollen i mål mellan närmaste stolpen och målvakten. Torn fortsatte spela bra mot ett välspelande Linköping som skapade ett par vassa chanser. Det blev dock tungt för gästerna några minuter före halvtid när ett inlägg hamnade hos Dino Mesic som först tog sig förbi en försvarare innan han sköt ett fint skott i bortre gaveln.

Andra halvlek pressade Linköping på som väntat och de tvingade Svante Hildeman att göra två bra räddningar. Efter en timmes spel fick Torn en frispark i bra läge. Dardan Mustafa sköt ett mycket välriktat skott som inte målvakten nådde. Den avslutande halvtimmen höll Torn ställningarna och det var nära att Tobias Karlsson hade utökat när han hade en skott i ribban ovankant på stopptid.

Det var en stor glädje blandat med lättnad efter slutsignalen och det fanns massor av bra att ta med sig till kommande matcher. Torn har bara förlorat en enda match på 18 omgångar i serien vilket är ett riktigt styrkebesked. Nu väntar några intensiva veckor med många matcher och många chanser att visa sitt fina fotbollskunnande.


135 visningar

Senaste inlägg

Visa alla