• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

October 28, 2019

October 24, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Kategorier

Korttålärka i Örtofta

July 14, 2017

På förmiddagen hittades en korttålärka vid sockerbruksdammarna i Örtofta. Den verkade hålla sig ganska stationärt runt dammen längst i sydöst. Det var först på sen eftermiddag som jag hade möjlighet att åka. Den var inte synlig när jag kom, men det dröjde inte allt för länge innan den hittades igen. Jag hade tur då det förflyttade sig längs marken på en grusvägen bara drygt fem meter från stigen jag stod på. Bara tacka och ta emot!

Jag har bara sett den art en gång tidigare i Sverige, då utanför Sölvesborg 2015. Det blev alltså ett Skånekryss för mig idag och det är art 321 på den listan.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss