• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

March 17, 2020

February 25, 2020

December 25, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Kategorier

Hösttur till Öland

October 12, 2017

I månadsskiftet september och oktober gjorde jag en liten tur till Öland för fågelskådning kombinerat med att fotografera Torns bortamatch mot Nybro i fotboll på vägen hem.

En liten förhoppning fanns att den videsångaren som setts tidigare under veckan skulle vara kvar. Redan efter några timmar hade det hittats just en videsångare vid Gammalsby. Jag spenderade ganska många timmar där i omgångar under de två dagarna jag var på ön. Den visade sig väldigt korta stunder, men jag hann endast se siluetten av den vid ett tillfälle! Så nära, men ändå inte!

Det fanns andra trevliga fåglar att fotografera. Nere vid Ottenby var det två prärielöpare som höll till längs vägen och dom var väldigt tacksamma att ta bilder på. Hittade också en fin hörn vid fyrträdgården där det var mycket småfågel som bjöd på fina möjligheter i bra ljus. Bland rariteterna fick jag också en glimt av en större skrikörn på lite avstånd.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter