• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

October 28, 2019

October 24, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Kategorier

Fågelresa till Lappland

July 17, 2018

En fågelskådningsresa till Norrland har stått på önskelistan i flera år och nu blev det äntligen av. Direkt efter midsommar bar det iväg till Kiruna och förhoppningen var att få se och fotografera de arter som är speciella för norra Sverige. Hela resan blev väldigt lyckad med många fina obsar, fantastiskt landskap och till största delen bra väder.

Huvudmålet var att kryssa av några norrlandsarter som jag saknade, men även att se de andra typiska arterna för norra Sverige. Det är en underbar miljö att skåda fågel i som skiljer sig markant från hur det ser ut på hemmaplan. Framför allt känns det märkligt att det aldrig blir mörkt och man skulle kunna vara igång dygnet runt. Totalt hade jag sex dagar på mig att köra runt på olika lokaler och när det var dags att åka hem kände jag mig väldigt nöjd med vilka fåglar jag hunnit se. Tack vare den behagliga miljö hittade jag ett lugnt tempo i skådningen och passade ofta på att njuta av den fantastiska naturen. Majoriteten av lokalerna var i Lappland, så som Abisko nationalpark och Aptasvare naturreservat. Det blev också ett besök i Västerbotten och Gällivare med lokalerna  Muddus och Dundret.