• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

October 28, 2019

October 24, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Kategorier

Mindre lira i Halland

September 23, 2018

Helgens stormväder har fört in många havsfåglar och idag drog en mindre lira längs södra Hallandskusten. Efter några timmars frustrerad väntan kunde jag till slut se den vid Skummeslövsstrand.

Under morgonen hade den rört sig fram och tillbaka längs södra Hallandskusten. När jag var på väg upp började den dock dra ut längs norra kuststräckan på Bjärehalvön. Lyckligtvis vände den tillbaks in i Laholmsbukten när den kom till Hovs hallar. Jag valde att köra till Skummeslövstrand i förhoppning att den skulle dra tillbaka samma väg som den kommit. Efter en regnskur dök den upp i Mellbystrand, men den verkade inte kunna bestämma sig riktigt och vände norrut två gånger.  Därefter kom inga rapporter på ett par timmar och det kändes lite frustrerande att den varit så nära och på väg i rätt riktning två gånger. Till slut kom den åter i sydlig riktning och den bjöd på några riktigt fina uppvisningar i strandkanten. Plötsligt var humöret betydligt bättre!

Mindre lira blev art 357 på min Sverigelista. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss