• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

October 28, 2019

October 24, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Kategorier

Tallbit i Skåne

October 28, 2019

Vissa år kan norrlandsarten tallbit söka sig lite längre söderut i Sverige. Det är sällsynt att dom når ända ner till Skåne, men efter helgen rapporter om flockar i Småland hittades de första tallbitarna i Skåne idag. Vid lunch gav jag mig upp till Fjälkinge, där fanns en ganska stor flock med minst tio fåglar troligen betydligt fler. 

Under dagen kom senare rapporter om fynd både i Lund, Lomma och Falsterbo. Även om det kunde kännas onödigt att köra ända till Fjälkinge, så tror jag fotomöjligheterna var bäst där och att det var ett bra val.

Under norrlandsresan förra sommaren lyckades jag inte hitta några, så det kändes riktigt bra att få se denna speciella art nu. Detta blev min art nummer 359 i Sverige.

 

 

 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss