• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

March 17, 2020

February 25, 2020

December 25, 2019

Please reload

Senaste inlägg
Kategorier

Rovfåglar från gömsle

March 6, 2020

I början av februari besökte jag Friskens gömsle utanför Vittskövle. Tillsammans med min fotokompis Carl Erlandsson hade vi bokat in en heldag i gömslet intill åteln, där det för dagen serverades ett halvt vildsvin och lite döda fasaner. Det blev en tidig uppstigning för att kunna inta våra platser före soluppgången.

 

Det milda vintervädret var inte helt optimalt för att få ner mycket fåglarna till matningen. Inledningsvis var det ganska dimmigt innan vi fick flera timmar mitt på dagen med riktigt fint väder för att sedan bli mer mulet igen. Efter tio timmars sittning var vi ändå mycket nöjda efter att vi haft ett jämnt flöde av fåglar hela dagen. Örnarna såg vi inte mycket av och det var bara en förbiflygande havsörn som syntes till. Dagens höjdpunkt blev istället en brun glada som dök upp under eftermiddagen. I övrigt hade vi en fjällvråk, en hel del röda glador och mängder av ormvråkar.

 

Carl har publicerat sina bilder på sin nya hemsida www.cewp.se och vi blev förvånande när vi insåg att vi i stort sett valt ut identiska bilder.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter